Tervetuloa mukaan Arkin juhlavuoden tapahtumiin!

Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki ry on perustettu v. 1993. Vietämme 20v -juhlavuotta lukuvuonna 2013-2014. Arkkitehtuurikoulu Arkki on Suomen ensimmäinen Arkkitehtuurikoulu, ja maailmallakin ainutlaatuinen.

Arkin juhlavuosi on enemmän kuin vain kertomus yhdestä koulusta ja sen taipaleesta, se myös kertoo suomalaisesta taidekasvatuksesta ja sen kehityksestä ja monimuotoisuudesta. Juhlavuoden projektit, tapahtumat, työpajat ja näyttelyt innostavat, ihastuttavat ja osallistavat. Niillä herätetään kiinnostusta ja suunnataan huomiota arkkitehtuuriin ja omaan elinympäristöömme.

Näyttelyiden sarja

Arkin juhlavuosi huipentuu keväällä 2014 oppilastöiden näyttelyiden sarjaan, joissa Arkin toimintaa esitellään eri-ikäisten tekijöiden töiden kautta.  Näyttelyiden sarja levittäytyy niin kaduille, metroasemille kuin museoihinkin. Päänäyttely on esillä toukokuun ajan Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturilla Kampissa. Näyttelyiden kautta kävijä voi saada kipinän tutustua rakennettuun ympäristöön syvemmin ja löytää vaikutusmahdollisuuksia sen kehittämiseen. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään kaikille avoimia työpajoja.

Kansainvälinen arkkitehtuurikasvatuksen konferenssi

Toukokuun 8.-9. päivä Aleksanterin teatterissa järjestettävän Creating the Future 2 -konferenssin puheenvuorot avaavat näkökulmia luovuuteen ja ympäristön kokemiseen. Osallistujat tutustuvat erilaisiin pedagogisiin lähestymistapoihin ja onnistuneisiin projekteihin. Konferenssiin odotetaan saapuvan yli 200 osallistujaa noin 15 maasta. Konferenssi sopii esimerkiksi arkkitehdeille, taidekasvatuksen parissa työskenteleville, taidekasvatuksesta vastaaville virkamiehille, sekä peruskoulun opettajille.

Arkkitehtuurin opetusmateriaali peruskoulun alaluokille

Lokakuussa 2013 Arkki julkaisi opetuspaketin Tilat, Talot ja Kaupungit. Opetusmateriaali sisältää 12 tehtäväkokonaisuutta, ja 19 tehtäviin liittyvää apukorttia. Tehtävissä eri oppiaineiden opetussisällöt yhdistyvät arkkitehtuurin avulla. Opetusmateriaali on kokonaisuudessaan nettisivustolla, jossa on myös kustakin aihepiiristä opetuskäyttöön tarkoitettu kuvasarja teksteineen sekä inspiroivaa lisämateriaalia.

Arkki 20v -juhlajulkaisu

Pitkän taipaleen kunniaksi on tekeillä julkaisu, joka valottaa Arkin historiaa, nykypäivää ja tulevaisuuden näkymiä. Kirjaan tulee kertomuksia niin opettajilta kuin oppilailta, mutta pääosassa ovat oppilastyöt ja kuvat kursseilta, leireiltä ja tapahtumista. Juhlakirja tulee myyntiin kevään 2014 aikana.

Juhlavuoden tuotteet

Arkin kaikki 500 oppilasta ovat piirtäneet Helsingin merkkirakennuksia, jotka esiintyvät Arkin juhlavuoden graafisessa ilmeessä eri tavoin. Juhlavuoden aikana julkaistaan erilaisia tuotteita, kuten mm. 96 -osainen korttirakentelusarja. Arkin uudessa nettikaupassa on nyt jo myynnissä Arkin tornilogosta tehdyt laserleikatut korut.

Lisätietoja:

Sini Parikka, tuottaja, puh. 040 351 6470, sini(a)arkki.net

 

Juhlavuoden yhteistyökumppanit

sponnsilogot