Avaa helposti tulostettava esite tästä.

Karkkitehtuuri-työpajat

Tässä työpajassa tutustutaan hauskalla tavalla kaksi- ja kolmiulotteisiin geometrisiin muotoihin ja vahvoihin kolmiorakenteisiin rakentamalla coctailtikuista ja karkeista vikkelästi pyörivä hyrrä sekä erilaisia torni- tai muita rakennuksia.

 

LEGO® kaupunkisuunnittelu -työpajat

Tässä kaupunkisuunnittelutyöpajassa jokainen lapsi saa rakentaa oman rakennuksensa valkoisilla arkkitehtuurilegopalikoilla koko ryhmän yhteiseen kaupunkiin, oikean asemakaavakartan päälle. Työpajassa tutkitaan erilaisten kaupunkien asemakaavoja, mittakaavaa ja millaisista eri elementeistä kaupungit koostuvat. Kaupunkiin tutustutaan eri perspektiiveistä ja pohditaan millainen on viihtyisä ja kaunis kaupunkiympäristö. Huom! LEGO® työpaja on tällä hetkellä mahdollista järjestää vain Arkin tiloissa.

 

Melukylä-työpaja

Tässä työpajassa jokainen lapsi saa suunnitella oman pientalon yhteiseen Melukylään. Melukylän talot rakentuvat valmiiden pahvitalojen päälle. Rakentaessa tulee tutuksi erilaiset rakennusmateriaalit. Yhteisen kylän äärellä pohditaan yhdessä millainen on hyvä asuinympäristö kaikenikäisille kylän asukkaille.

 

Ilmeikäs julkisivu

Tässä arkkitehtuurityöpajassa tutkitaan, millaisista osista talojen julkisivut koostuvat. Työpajassa tutkitaan talojen kattomuotoja, rakennusmateriaaleja, ikkunoita, ovia, parvekkeita, katoksia ja koristeita. Jokainen lapsi pääsee suunnittelemaan ja rakentamaan kollaasitekniikalla oman ilmeikkään talon julkisivun ja samalla pohtimaan millaisen ilmeen haluaa omalle talolleen.

 

Kreikkalainen temppeli

Tässä työpajassa tutustutaan Antiikin Kreikan arkkitehtuuriin ja muovaillaan kreikkalaisen temppelirakennuksen pylväitä ja päätykolmiot joonialaisilla, doorialaisilla tai korinttilaisilla koristuksilla ilmassa kuivuvasta massasta. Useamman lapsen pylväistä ja päätykolmioista voidaan koota yhteinen iso kreikkalainen temppelirakennus.  Yhdessä voidaan pohtia löytyykö lähiympäristöstä vaikutteita antiikin arkkitehtuurista.

 

Varaukset

Työpaja ovat varattavissa Arkin toimistolta sähköpostilla osoitteesta info@arkki.net. Mikäli haluat tilata työpajan omavalintaisesta aihepiiristä, ole yhteydessä Arkin toimistoon.

Työpajojen kesto on 90 tai 120 minuuttia ja ne järjestetään Arkin tiloissa Kaapelitehtaalla, Ruoholahdessa.

Työpajan hinta on Arkin tiloissa 190 €/90 min ja 230 €/120 min. Tarvikekustannukset ovat 2–5 €/lapsi riippuen tehtävästä. Työpajoja pidetään pääsääntöisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kysy myös muita kieliä!

karkkitehtuuri2
img_1060
11953594-melukyla
fullsizerender
img_7661