Majaleirit järjestetään Espoon Ruukinrannassa ma─pe klo 9.00─16.00.

Leiripaikka sijaitsee Espoon Ruukinrannan rantaniityillä, Tarvaspään läheisyydessä. Polku metsään lähtee osoitteesta Gallen-Kallelan tie 3 (lähin talo Gallen-Kallelan tie 7).

Majaleireillä rakennetaan isoa majakylää, johon tehdään joka päivä erilainen maja. Leireillä tutustutaan siirrettävien ja koottavien majojen historiaan, opetellaan erilaisia rakenteita, liitostapoja ja solmuja sekä tutustutaan luonnonmateriaalien käyttöön. Sateen sattuessa rakennellaan ja puuhastellaan suojassa katoksen alla. Majaleirejä on järjestetty jo yli 170 ja niille oli osallistunut yhteensä n. 4000 lasta. Majanrakennus tapahtuu osaavien arkkitehtien ohjauksessa.

Jatkoleireillä sovelletaan aikaisemmin majaleirillä opittuja tietoja ja taitoja, suunnitellaan itse majoja ja rakennetaan ryhmässä majakylää. Jatkoleirille osallistuminen vaatii pohjalle aikaisemmat majaleiriopinnot.

Leirillä syödään päivittäin lämmin ateria ja välipalaksi tarpeen mukaan leipää ja mehua tai vettä. Muurinpohjalettuja paistetaan avoimella tulella.

Viimeisenä leiripäivänä vanhemmat ovat tervetulleita mukaan diplomienjakotilaisuuteen klo 15.00.

Perusleirin alaikäraja on 7 vuotta ja jatkoleirin 9 vuotta.

 

Perheleirit

Espoon Ruukinrannassa la─su klo 10.00─16.00

Majaleirejä järjestetään viikonloppuisin myös perheille. Mukaan voi tulla koko perheen voimin.

Perheleirien ohjelmaan kuuluu rakentamisen lisäksi leiriaterian yhteinen valmistelu. Toisena leiripäivänä voidaan myös paistaa muurinpohjalettuja avoimella tulella.

Alaikäraja on perheleirillä 4 vuotta.

 

Arkki kiittää Staraa majaleirien rakentelumateriaaleista!

stara