Arkin virkistyspäivät majanrakennuksen tai LEGO® rakentamisen parissa

Valitse Tyky-päivän teema vuodenajan mukaan – Arkin aktiiviset virkistyspäivät rakentelun merkeissä!

Majapäivä

Vietä elämyksellinen päivä kauniissa luonnonympäristössä itse rakentaen erilaisia majoja yhdessä ryhmän kanssa. Arkin toiminnallisessa majanrakennuspäivässä tutustutaan erilaisten majojen rakenteisiin ja toteutetaan majat yhteistyössä. Päivä tarjoaa leppoisaa tekemistä hyvällä yhteishengellä, ja virkistymistä luonnon ja herkkujen voimin. Välipalaksi paistetaan lettuja muurikkapannulla ja juodaan pannukahvit luonnon helmassa, vaikkapa oman majan sisällä! Majanrakentaminen kannustaa luontevasti ryhmätyöhön ja kommunikaatioon ryhmänjäsenten kesken. Ohjaajina Arkin kokeneet arkkitehtiohjaajat.

”Voimakkaasti vaikuttava ryhmäännyttävä kokemus!”

Majapäivät järjestetään Arkin majanrakennuspaikassa metsäisellä luonnonsuojelualueella Espoossa Gallen-Kallelan museon läheisyydessä.

LEGO® torni

Yhteistyössä rakentuu Suomen korkein LEGO® torni!

Tässä leikkimieleisessä, mutta kommunikaatio- ja motorisia taitoja korostavassa työpajassa kannustetaan yhteistyöhön ja yhdessä toteuttamiseen hauskan rakenteluhaasteen avulla. ”Suomen korkein legotorni” rakentuu koko ryhmän voimin yhteistyönä, ja on aina yksilöllinen ja ryhmän asettamien tavoitteiden mukainen. Tämä elämyksellinen tehtävä kannustaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja kehittää osallistujien yhteistyötaitoja hauskalla ja inspiroivalla tavalla. Kunkin osallistujan osuus on yksilöllinen, mutta merkityksellinen osa kokonaisuutta.

Tässä tehtävässä voi vain onnistua, mutta se tarjoaa kuitenkin haasteita, ja korostaa tiimityön merkitystä lopputuloksen onnistumisessa!

LEGO® kaupunki

Yhteistyössä rakentuu yhteinen LEGO® kaupunki!

Tässä leikkimielisessä, mutta kommunikaatio- ja motorisia taitoja vaativassa työpajassa kannustetaan yhteistyöhön ja yhdessä toteuttamiseen hauskan rakenteluhaasteen avulla. Kaupunki rakentuu joen kahdelle puolelle, eri ryhmien suunnittelemista ja rakentamista kaupunginosista, jotka yhdistyvät toisiinsa silloilla. Yhteinen kaupunki rakentuu yhteistyössä ryhmien yhdessä sopimien tavoitteiden ja sääntöjen mukaan. Tämä elämyksellinen ja hauska kaupunkisuunnittelutehtävä kannustaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja kehittää osallistujien yhteistyötaitoja hauskalla ja inspiroivalla tavalla. Kunkin osallistujan osuus on yksilöllinen, mutta merkityksellinen osa kokonaisuutta.

Tässä tehtävässä voi vain onnistua, mutta se tarjoaa kuitenkin haasteita, ja korostaa tiimityön merkitystä lopputuloksen onnistumisessa!