Arkki 30

Vuonna 2024 juhlitaan 30-vuotiasta Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkkia. Jo vuodesta 1994 lähtien on tuhansien lasten ja nuorten arki-iltoihin on kuulunut arkkitehtuurin havinaa ja kesät ovat täyttyneet iloisista metsähetkistä. Juhlavuoden teema soljuu Arkin toiminnan rinnalla tänä vuonna monin eri tavoin – opetuksessa, tapahtumissa ja työpajoissa.

 

Tervetuloa viettämään Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin juhlavuotta! Tälle sivulle kootaan tietoa ja kuvia 30-vuotiaasta Arkista, ohjelmasta ja muista ajankohtaisista uutisista.

 

Tulevaa juhlavuoden ohjelmaa 2024

 

toukokuu 2024 Oppilastyönäyttely, Via Kaapeli, Kellosaarenkadun ja Länsisatamankadun kulmassa.

Toukokuun ajaksi Kellosaarenkadun ja Länsisatamankadun risteykseen, lasigalleriaan, rakentuu Arkin kevätnäyttely. Näyttely on avoinna kellon ympäri.

 

la-su 10.–11.8.2024 Metsähetkiä – lasten ja nuorten arkkitehtuurifestarit, Merikaapelihalli Kaapelitehdas

Juhlavuosi huipentuu elokuussa iloisiin metsähetkiin, kun Arkin metsä- ja arkkitehtuurifestivaalit valtaavat Kaapelitehtaan Merikaapelihallin koko viikonlopuksi.  Metsähetkiä-arkkitehtuurifestareilla riittää monenlaista puuhaa ja koettavaa kaikenikäisille retkeilijöille. Festariohjelmassa on muun muassa erilaisia metsä- ja arkkitehtuuriaiheisia non-stop-työpajoja, salaperäisiä tarinatuokioita ja ihmeellisiä moniaistisia elämyksiä. Merikaapelihalliin rakentuvasta metsästä löytyy myös Arkin oppilaiden yhteinen jättiteos! Pakkaa reppuusi retkimieltä, ota kaveri mukaan seikkailuun ja tule mukaan juhlimaan Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin 30-vuotista taivalta Metsähetkiä-arkkitehtuurifestareille vaikka koko viikonlopuksi!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa.

Aukioloajat:
la 10.8.2024 klo 10–18
su 11.8.2024 klo 10–18

Tarkempi festariohjelma julkaistaan pian!

Tapahtuma Facebookissa

 

Ohjelmaa päivitetään juhlavuoden edetessä. Päivitetty viimeksi 18.4.2024.

 

Menneitä tapahtumia 2024

 

la 3.2.2024  Juhlavuoden logon julkaisu

Arkin oppilaille järjestetyn Arkki 30-juhlavuoden logon suunnittelukilpailun tulosten julkistaminen somessa ja verkossa.

 

la 3.2.2024 klo 10–12.45 Liikkeen alku -työpajat, Kaapelinpuisto

Liikkeen alku -työpajat ovat osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmistoa, ja ne järjestetään yhteistyössä Nomaji maisema-arkkitehtien, Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin ja Parkour Akatemian kanssa. Lisätietoa työpajoista ja ilmoittautumisohjeet https://www.archinfo.fi/tapahtumat/liikkeen-alku-tyopaja 

 

la 10.2.2024 klo 11–15 Pohjoismainen talvipäivä: Arkin LEGO®-lumikaupunkityöpaja, Arbis Helsingfors

Tule viettämään koko perheen yhteistä Pohjoismaista talvipäivää Helsingin Arbikselle Töölöön lauantaina 10.2.2024 klo 11–15. Talvipäivän ohjelmassa on tuttuun tapaan Arkin suosittu LEGO®-lumikaupunkityöpaja sekä paljon muuta. Millaisia rakennuksia kaupunkiin kohoaa? Mitä tapahtuu lumikaupungin pihoilla ja puistoissa? Lisätietoa tapahtumasta ja päivän ohjelmasta löydät Facebookin tapahtumasivulta https://www.facebook.com/events/1359481621359649?ref=newsfeed

 

la-su 16.–17.3.2024 klo 11–17 Lasten museofestarit: Pyjamabileet, näyttelykeskus WeeGee

Tapiolan museot muuttuvat viikonlopun mittaisiksi pyjamabileiksi 16.–17.3.2024. Supersuositut Lasten museofestarit tarjoavat jälleen paljon koettavaa ja jännää nähtävää Ahertajantien museoissa eli Näyttelykeskus WeeGeellä, EMMAssa ja KAMUssa, Museo Leikissä ja Museo Kruunussa. Mukana myös Arkin metsäinen seikkailu! Lisätietoa tapahtumasta lähempänä.

 

Yhteinen juhlavuosi

Tehdään juhla yhdessä. Somessa Arkin juhlavuoden viettoon voi osallistua postaamalla omia kuvia Arkin tapahtumista, opetushetkistä tai muista yhteisistä arkkitehtuurihavinoista. Muistathan merkitä julkaisuun @arkkifinland ja hästägit #Arkki30 #metsähetkiä #arkkitehtuurihavinoita , niin voimme jakaa niitä myös Arkin somessa.