Lähiopetusta, etäopetusta ja hybridiopetusta

Viimeisimpien koronalinjausten mukaan vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneet saavat jatkaa harrastamista lähiopetuksessa. Arkissa lähiopetuksessa ovat siis 7–9-vuotiaiden arkkitehtuurin perusopetusryhmät sekä osa 10–14-vuotiaiden ryhmien oppilaista. Molempien ikäluokkien osalta on käytännössä kyse hybridiopetuksesta, jossa osa on läsnä paikan päällä ja osa etänä. Varhaisiän arkkitehtuurikasvatuksen lapsi-vanhempi-ryhmät ja yli 15-vuotiaiden arkkitehtuurin syventävien opintojen ryhmät ovat etäopetuksessa maaliskuun loppuun 2021.

Toiminnassa noudatettavat turvallisuusperiaatteet

Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.

Toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle.

Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää.

Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.

Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.

Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.

Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.